Бойлери с два нагревателя - плюсове и минуси

Плюсове и минуси на бойлерите с два нагревателя

През последните години технологията на бойлерите се е подобрила значително. Макар че на безвъздушните бойлери се обръща голямо внимание, те не са единственото „ново дете в квартала“. Ако търсите по-ефективен начин за производство на топла вода за дома си, но не искате високите първоначални разходи за безвъздушна система, тогава резервоарен бойлер с два нагревателя може да е подходящият вариант. Резервоарните бойлери с двоен нагревател разполагат с горен и долен нагревателен елемент, които загряват водата по по-целенасочен и ефективен начин.

Как работи двуелементният нагревател за вода?

Електрическите резервоарни бойлери съществуват от дълго време, но моделите с двоен нагревател прилагат малко по-различен подход. При стандартните електрически бойлери един нагревателен елемент се използва за затопляне на водата в резервоара (в системата на природен газ това се постига с горелка).

При двуелементните бойлери има два нагревателни елемента – един в горната част и един в долната част на резервоара. Всеки елемент има свой собствен термостат и само един елемент работи в даден момент. Горният елемент се включва първи, за да започне процесът на затопляне. След като водата в горната половина на резервоара достигне зададената температура, горният елемент се изключва, а долният елемент се включва, за да затопли останалата част от водата.

Плюсовете при бойлери с два нагревателя

Благодарение на наличието на два нагревателни елемента, които работят независимо един от друг, двуелементните бойлери обикновено са по-енергийно ефективни от едноелементните си аналози. Използването на по-малко електроенергия може да ви помогне да намалите месечните си сметки за енергия и да е по-благоприятно за околната среда. Двуелементните нагреватели за вода също така могат да затоплят водата по-бързо и по-постоянно.

Недостатъци на бойлерите с двоен нагревател

Нито един водопроводен уред не е съвършен и има някои недостатъци, които трябва да се имат предвид при двуелементните бойлери. Първо, едноелементните електрически бойлери са по-лесни за поддръжка. Частите за двуелементните бойлери не са взаимозаменяеми, което означава, че има различни резервни части за горния и долния елемент.

Консултации и монтаж на бойлери в Благоевград

Във vikblg.net не избираме любими модели, когато става въпрос за технология на бойлери. За нас е по-важно да намерим подходящия стил и модел за нуждите на нашите клиенти. За да разберете дали бойлерът с два нагревателя е най-добрият избор за вашия дом, ни дайте знак като попълните и ни изпратите нашия формуляр за запитване. Съвсем скоро след това ще се свържем с вас, за да уточним всичко което ви притеснява или искате да попитате.

4.5/5 - (158 votes)
10 replies
 1. Живкa
  Живкa says:

  Плюсът на бойлерите с два нагревателя е, че предлагат две различни температури на водата, което е полезно за спестяване на енергия. Но минусът е, че имат по-голям размер и по-висока цена от обикновените бойлери.

 2. Ъруин
  Ъруин says:

  Един от плюсовете на бойлерите с два нагревателя е, че може да имате различни температури на водата за различни нужди. Обаче, трябва да се има предвид, че това може да увеличи размера и цената на уреда.

 3. Боцислава
  Боцислава says:

  Един от плюсовете на бойлерите с два нагревателя е, че осигуряват две независими системи за отопление и гореща вода, което е много удобно. Обаче, те са по-скъпи и по-сложни за инсталиране и поддръжка. Важно е да се поддържат редовно и да се има предвид възможно по-голям разход за енергия.

 4. Коконя
  Коконя says:

  Мирослав: Друг недостатък на бойлерите с два нагревателя е голямата консумация на енергия, което води до по-високи сметки за електричество.

 5. Гергина
  Гергина says:

  на бойлерите с два нагревателя е възможността за съхранение на гореща вода за различни нужди като самостоятелно използване в банята и кухнята.

 6. Мишелин
  Мишелин says:

  Двата нагревателя на бойлерите имат плюсове и минуси. Плюсът е, че могат да осигурят по-бързо и по-ефективно загряване на водата. Минусът е, че използването на два нагревателя може да увеличи разходите за енергия.

 7. Цура
  Цура says:

  Често пъти бойлерите с два нагревателя предлагат по-голям комфорт и ефективност, но трябва да се има предвид и енергийната сметка.

 8. Мигдалена
  Мигдалена says:

  Изключително удобно е когато имаш възможност да избираш между различни режими на нагряване!

 9. Асасинслав
  Асасинслав says:

  Много полезно е да можеш да контролираш температурата на водата за различни нужди!

Comments are closed.