3 начина да блокирате канала на ваната без тапа

3 начина да блокирате канала на ваната без тапа

Имате ли канал на вана, който винаги е запушен? Банята ви постоянно ли се наводнява заради това? Не си сам. Милиони хора се сблъскват с този проблем всеки ден, но не се паникьосвайте! Има различни начини за блокиране на канала на вана без тапа.

В тази статия ще говорим за 3 начина за блокиране на канала на вана без тапа.

И така, да започваме!

1. Използване на празна капсула за кафе

Мислили ли сте някога, че кафе капсулите могат да бъдат полезни у дома? Е, със сигурност са! Капсулите за кафе правят чудесни запушалки в канала на вашата вана. Пасват идеално и предотвратяват разливането на водата по пода на ваната.

Просто използвайте празна капсула с подходящ размер, за да блокирате дренажния си отвор – толкова е лесно!

Това решение е идеално, ако бързате и нямате с какво друго да запушите канала.

3 начина да блокирате канала на ваната без тапа
3 начина да блокирате канала на ваната без тапа 3

2. Използване на капак

Друг начин да блокирате канала на вашата вана без тапа е като използвате капак. Това работи особено добре, ако отворът на канала ви е малък.

Всичко, от което се нуждаете, е здрав капак, който може да покрие канализацията – например от капак на буркан или контейнер. Поставете го върху отвора и го задръжте на място с една ръка. От друга страна налейте вода над капака, докато се напълни ваната.

Уверете се, че капакът е херметичен и няма дупки. Ако това стане, отново ще се окажете с наводнена баня!

3. Използване на найлонова торбичка

Последният начин за блокиране на канала на вана без тапа е с помощта на найлонова торбичка. Този метод е идеален за блокиране на големи канали.

Всичко, от което се нуждаете, е здрава и дебела найлонова торбичка, която може да побере вода, без да се счупи. След като торбата се напълни, завържете възел в горната част и я поставете върху дренажния отвор. Натиснете го надолу, докато се потопи напълно и изчакайте ваната да се напълни.

Когато сте готови, извадете торбата и изпразнете съдържанието й в тоалетната. Ето! Вашата баня вече е без наводнения!

Бихте могли просто да наемете ВиК услугата на vikblg.net

Ако не ви е удобно да използвате някой от горните методи или ако не работят, винаги можете просто да наемете професионален водопроводчик в Благоевград от vikblg.net. Те ще разполагат с всички необходими инструменти за бързо и лесно отпушване на вашия канал.

Vikblg.net е доверен и надежден водопроводен екип, който може да ви помогне с този и други водопроводни проблеми. Свържете се с нас днес!

4.4/5 - (154 votes)
6 replies
 1. Любослав
  Любослав says:

  Благодаря за съветите! Ще ги опитам и веднага!

 2. Агнес
  Агнес says:

  Един от начините за блокиране на канала на ваната без тапа е да използвате силиконово уплътнение на долната част на ваната. Това ще предотврати изтичането на водата и ще запази нивото й.

 3. Мирабел
  Мирабел says:

  Блокирането на канала на ваната без тапа със сода и оцет е още един ефективен начин. Просто посипете сода по канала, след което добавете оцет и оставете да действа няколко часа преди да изплакнете с вода.

Comments are closed.