Причини за бавно пълнене на тоалетната

4 причини поради които вашата тоалетна се пълни бавно

Вашата тоалетна отнема ли твърде много време, за да се напълни след промиване? Това е типичен проблем за домакинствата. Може да има няколко проблема, водещи до този проблем. Въпреки че никой не е особено сериозен или скъп за справяне, разпознаването на проблема може да ви помогне да изберете правилното решение, за да можете отново да накарате тоалетната си да работи възможно най-ефективно.

Защо вашата тоалетна се пълни бавно?

Ако вашата тоалетна се пълни бавно, това може да се дължи на една от четирите причини: запушен вентилационен отвор, запушен канал, дефектна водопроводна инсталация или запушена тръба.

1. Запушен вентилационен отвор: Ако вашият вентилационен отвор е запушен, въздухът няма да може да излезе от резервоара и водата ще отнеме повече време, за да се напълни. За да проверите дали вашият вентилационен отвор е запушен, свалете капака от покрива и погледнете. Ако е задръстен с листа или други отпадъци, изчистете го и вижте дали това решава проблема.

2. Запушен канал: Дренажът на дъното на тоалетната ви също трябва да е чист, за да работи правилно, така че може да опитате да го извадите с малко оцет и сода за хляб.

3. Дефектен водопровод: Ако нищо не е наред с вашия вентилационен отвор или канализация, може да искате да проверите водопровода си за течове. Спукана тръба ще накара вашата тоалетна да се пълни по-бавно, отколкото би трябвало.

4. Запушена тръба: Ако има нещо, което пречи на водата да тече в резервоара ви (обикновено лист хартия или играчка), това също ще накара тоалетната ви да се пълни бавно.

4 причини поради които вашата тоалетна се пълни бавно
4 причини поради които вашата тоалетна се пълни бавно 4

Как мога да поправя тоалетната си с бавно пълнене?

След като установите причината, поради която тоалетната ви се пълни бавно, това обикновено е доста лесно решение. Ако това е запушен вентилационен отвор, дренаж или тръба, можете да го изчистите сами. Ако водопроводната инсталация е дефектна, може да се наложи да се обадите на професионалист, който да прегледа. Във всеки случай, това са четирите решения, които можете да опитате, за да накарате вашата тоалетна отново да работи правилно:

1. Почистете запушения вентилационен отвор

Ако вентилационният отвор е запушен, използвайте чифт иглени клещи, за да издърпате всичко, което е вътре. Опитайте да потопите канала си с оцет и сода за хляб. Изсипете шест чаши оцет в резервоара, последвани от една чаша сода за хляб. Потопете го за около 10 минути, след което пуснете водата в тоалетната.

2. Почистете запушения дренаж

Потопете канала с малко количество оцет и сода за хляб. Оставете да престои около 10 минути, след което изсипете половин чаша сода за хляб в канала, последвана от шест чаши вряща вода. Ако това не го отпуши, можете да опитате да използвате змия, за да изчистите всяко запушване.

3. Поправете всички течове във вашата водопроводна инсталация

Ако водопроводът ви тече, ще трябва да го поправите от професионалист.

4. Отстранете всички запушвания от тръбата

Ако нещо пречи на водата да тече в резервоара ви, използвайте бутало, за да го изчистите. Изсипете тенджера с вряща вода в канала, за да помогнете за разтваряне на всички запушвания.

Надяваме се, че една от тези опции ще поправи вашата бавно пълнеща се тоалетна. Не забравяйте да се свържете с професионалист, ако имате нужда от помощ!

Ако нито едно от тези решения не работи, може би е време да се обадите на водопроводчик. Тоалетната с бавно пълнене може да изразходва много вода и е важно да можете да разчитате на тоалетната си за ефективно промиване всеки път, когато я използвате.

4 причини поради които вашата тоалетна се пълни бавно
4 причини поради които вашата тоалетна се пълни бавно 5

Изберете водопроводните инсталации на vikblg.net за услуги по ремонт и подмяна на тоалетни

Ако се сблъсквате с проблеми като бавно пълнеща се тоалетна, обърнете се към vikblg.net за помощта, от която се нуждаете. Ние сме експерти в нашата област, готови да се погрижим за вашите водопроводни нужди в Благоевград. Свържете се с нас днес, за да започнете!

4.6/5 - (146 votes)
8 replies
 1. Стафетко
  Стафетко says:

  Вашият сифон може да бъде заслузен за бавното пълнене на тоалетната. Проблемът може да бъде решен чрез почистване или замяна на сифона.

 2. Нинослав
  Нинослав says:

  ква са четирите причини, поради които тоалетната ви се пълни бавно?

 3. Райничка
  Райничка says:

  Причините поради които вашата тоалетна се пълни бавно могат да включват заседнали тръби, чужди предмети в тоалетната чиния, неправилно функционираща клапа или проблеми с водопроводната система.

 4. Ламбри
  Ламбри says:

  Смяна на старите тръби, замърсяване на вентила, неправилно инсталирани части, неочаквани пречки в тръбите.

Comments are closed.