Колко ефективен е безизкопният ремонт на тръби в сравнение с традиционния ремонт?

Колко ефективен е безизкопният ремонт на тръби в сравнение с традиционния ремонт?

 

Притежаването на дом може да бъде скъпо, а да чуете, че трябва да се ремонтира тръба във вашия имот, може да бъде най-лошото. Когато това е така, въпросът е само колко ще струва. Традиционно поправянето на тръба под земята включваше няколко дни и много копаене, както и много материални щети. Сега обаче, с безизкопния ремонт на тръби, водопроводчиците са в състояние да поправят тръба с минимално копаене за по-малко от ден. И докато тази техника става все по-разпространена, много собственици имат въпроси. Ето какво трябва да имате предвид.

Предварителни разходи

Традиционният ремонт на тръби е малко по-евтин и е възможно да имате повече възможности при избора на водопроводчик, тъй като е по-често срещан. Средната цена на традиционен ремонт на тръби варира от 80 до 250 лв на метър и това не включва разходи като ремонт на имота. 

Цената на безизкопния ремонт на тръби зависи от използвания метод, от който има два: 

 • Странична облицовка на тръбата: Този метод използва съществуващата тръба, създавайки слой от епоксидна смола, за да премине през всички пукнатини или смущения в тръбата, като по същество създава нова тръба. Разходите за странично облицоване на тръбите могат да варират от 80 до 250 лв на метър.
 • Спукване на тръба: Използвайки пневматична или хидравлична глава, този метод разрушава старата тръба и вмъква нова тръба, за да я замени. Обикновено това е по-евтино от страничната тръбна облицовка, варираща между 60 и 200 лв за сменен метър тръба.

На хартия традиционните методи за ремонт изглеждат по-евтини, но това не винаги е така.

Скрити разходи

Традиционните ремонти на тръби водят до разходи, които не са в първоначалната оценка. Например, разходите за изкопаване на старата тръба може да не са включени или може да се наложи друг изпълнител да завърши работата. Може дори да има разходи, свързани с преместването на всякакви по-тежки предмети, които са над канализационната линия. 

Дори когато първоначалната цена покрива всичко, тя вероятно няма да покрие разходите за ремонт на алея или озеленяване, което се унищожава в процеса. Често струва хиляди долари на собствениците на жилища, за да върнат собствеността си там, където е била. 

Обратно, безизкопните ремонти заобикалят тези разходи, тъй като са минимално инвазивни. Нищо не се разкъсва и нищо не трябва да се ремонтира след това. Като цяло безизкопните ремонти са по-евтини, по-рентабилни и по-лесен начин за ремонт на спукана тръба. 

Професионалистите могат да ви помогнат да поддържате вашите тръби работещи.

Ако смятате, че имате тръба, която може да се нуждае от ремонт, важно е да се обадите на професионалист. Във vikblg.net помагаме на собствениците на жилища в Благоевград и близките околни населени местности от 2010 г. За да планирате преглед на вашите тръби, свържете се с нас днес чрез онлайн формуляра ни за запитвания.

4.5/5 - (99 votes)
7 replies
 1. Снегула
  Снегула says:

  Необходимо е да се обръща повече внимание на безизкопните методи, те са по-ефективни и по-екологични.

 2. Киара
  Киара says:

  Безизкопният ремонт на тръби е много по-ефективен и по-екологичен от традиционния метод.

 3. Найда
  Найда says:

  С безизкопния ремонт на тръби се спестява време и се предпазва околната среда.

 4. Камея
  Камея says:

  Безизкопният ремонт на тръби е бърз и удобен, избягвайки неудобствата на традиционните методи.

 5. Йонета
  Йонета says:

  Безизкопният ремонт на тръби е бърз и ефективен метод за отстраняване на проблеми.

Comments are closed.